Pokal

Ko otrok dobi pokal

Česa pa se na kampih najbolj razveseli vaš otrok? Naš sin že od 6 leta naprej hodi na kamp, ki traja en teden. Je strasten košarkar in tako se kampa udeleži vsako leto. Prvi dan mu je sicer malo neprijetno, potem pa začne uživati. Ko sva ga z možem dala na kamp prvo leto, sva bila prepričana, da bova mogla predčasno ponj, ker mu enostavno ne bo všeč. Ampak naju je presenetil. 

Sicer smo se prvi dan slišali in nama je rekel, da ga je malo strah noči. Potolažila sva ga in tako je prespal prvo noč na kampu. Potem sva vedela, da naslednje noči ne bo imel več težav. Sedaj vsako leto komaj čaka, da pride mesec julij in da gre na kamp. 

Vsako leto pa je zadnji dan, ko imajo predstavitev, prav ponosen, ker prinese domov pokal. Da organizatorji na koncu podarijo pokale, je to res nekaj lepega in to otrokom pomeni ogromno. Naš sin je do sedaj še vedno dobil kakšen pokal. Ko sem tako razmišljala za naprej, se je na pokale navadil, tako da me je kar malo strah, če katero leto ne bo dobil več pokala in bo razočaran.

Kako otroku potem povedati, da pokal ni tako pomemben, kot pa je doživetje na kampu?

Jaz sem se s svojim otrokom o tem pogovorila in nato mi je rekel, da to razume. Vseeno pa vem, da bo žalosten, če pokal na koncu kampa ne bo pristal v njegovih rokah. To so otroci, ki se radi dokazujejo in so tekmovalni eden do drugega. Po eni strani je čisto prav.