Opornice

Težave s koleni lahko reši opornica za koleno

Športniki večkrat tarnajo zaradi bolečin v kolenih. Kolenski sklepi se namreč obrabljajo. Če vas bolijo kolenske vezi in se zaradi tega težko športno udejstvujete, vam ni treba jesti aspirinov. Odločite se za uporabo kolenske opornice, ki bo učvrstila vaše razbolele vezi, bolečina pa bo kmalu izginila. Tudi sama se rekreativno že dalj časa ukvarjam s tekom. Napaka, ki sem jo počela v mladosti, je bila ta, da sem veliko tekla po gramoznih in betonskih površinah. Živela sem namreč v mestu in sem do stadiona imela tri kilometre. Namesto da bis e tja odpravila z avtomobilom, sem se odločila, da bom do tja kar tekla. To se je v mladih letih zdelo kot mala malica.

Dejstvo, da sem živela na vzpetini, me tudi ni motilo. tek po hribu dol in nazaj gor do doma mi je predstavljal poseben izziv. Skratka, mislila sem, da zdravo živim in da se mi ne more zgoditi nič, saj da sem za svojo pripravljenost dobro poskrbela. Nikoli si ne bi mislila, da bo moja najboljša prijateljica opornica za koleno. To sem spoznala takoj, ko me je tako zabolelo v desnem kolenu, da sem mislila, da mi ga je kdo prebodel z iglo. Nekaj časa sem si koleno povijala z elastičnim povojem. Upala sem, da bo bolečina sčasoma prenehala. Ker se to ni zgodilo, sem po pol leta mukotrpnih bolečin in ne vem koliko škatlah aspirinov le odšla do zdravnika.

Takoj je ugotovil, da imam obrabljeno koleno, natančneje pogačico. To je zaradi teka na trdih in neravnih površinah – ko je to rekel, me je v hipu postavil na realna tla. Moja iluzija, da sem za svoje zdravje dobro poskrbela, se je sesula v prah. Življenje mi je rešila opornica za koleno, ki mi jo je svetoval zdravnik. Še danes sem mu hvaležna.